Angst og Skole – Hvad gør jeg ved det?

”Mit barn vil ikke i skole, hvad gør jeg?”

Mange unge har udfordringer med angst og for meget skoleforsømmelse. Det forekommer i alle aldre, men meget udtalt i teenageårene. Det er nok også der, hvor forsømmelser rammer værst; både i forhold til tidspunktet / eksamener, men også i forhold den unges kognitive udvikling, fremtid og i forhold til kammeratskab.
Alle unge (med få undtagelser) vil gerne gøre det godt; gå i skole, tage uddannelse, leve op til forventninger som både forældre og samfund har, osv.
Nogle gange bliver det bare så overvældende alt sammen. Tankerne begynder at spille en overvældende rolle og angsten viser sig som en dårlig medspiller for den unge. Jo længere tid man går med angst ubehandlet, – jo længere tid tager det ofte at komme den til livs. Det er her at den kognitive samtale, spiller en god og helbredende rolle.

Angst, skole, rotilatgro, ro til at gro, skoleforsømmelse, mit barn vil ikke i skole, gider ikke skole, angst i skolen, angst for skolen

Kognitiv terapi afhjælper angst

Kognitiv terapi, som nogle måske kender fra fjernsynsudsendelsen: “Coolkids”, er en virkelig effektiv og fremtidsorienteret metode til at komme angst til livs. Her arbejder man med at “omkode” tanker og vaner til mere befordrende tanker og vaner. Du kender måske angstens ansigt fra dig selv. Du går ned af gaden i din by og kan se din bedste ven komme din vej. Pludselig går han/ hun over på modsatte fortov og hilser ikke en gang på dig…

Hvad tænker du? Har jeg sagt noget forkert? Hvad har jeg gjort forkert? Men i virkeligheden har vennen måske ikke set dig, eller måske fik han netop øje på det han søgte i vinduet på den anden side..
Det er altsammen BARE TANKER! Men som en klog ven sagde en dag; hvis mennesker bare var mere opmærksomme på hvor meget negative tanker påvirker, ville man straks stoppe med at tænke en eneste dårlig tanke!

Du kan læse mere om kognitiv terapi og samtaler på min webside og du er altid velkommen til at ringe for en uforpligtende snak.
Sommerferien er god for at få en pause fra angst og skoleforsømmelser, men også et godt tidspunkt at komme i gang med at arbejde med angsten i roligt tempo.

Fortsat god sommerferie – Brug den nu på at skabe bedre vilkår for dine børn 🙂